Søvnapnø

Udstyr ved udredning for søvnapnø

Vi tilbyder udredning for søvnapnø

Vi udreder for søvnapnø her i klinikken. Efter aftale, låner du søvnregistrerings-udstyret med hjem og sover med det én nat derhjemme. Inden da, giver vi dig grundig instruktion i påsætning af udstyret. Ved aflevering af udstyret aflæses målingerne, og du bliver undersøgt af en speciallæge. Såfremt undersøgelsen viser, at du lider af søvnapnø i moderat til svær grad drøftes behandlingsmuligheder, og du henvises eventuelt til videre behandling efter aftale.

Klik her for tid til undersøgelse for søvnapnø.

Hvad er søvnapnø
Søvnapnø er gentagne pauser i vejrtrækningen under søvn pga. kortvarig forsnævring i svælget. Ofte skyldes det, at tungen falder bagud og blokerer svælget. Overvægt forværrer sygdommen, og alkohol og afslappende medicin kan forlænge vejrtrækningspauserne. Symptomet på søvnapnø vil ofte være, at man ikke føler sig veludhvilet om morgenen, trods man kan have sovet mange timer. Desuden er man ofte meget træt i løbet af dagen, og kan let døse hen eller falde i søvn i stillesiddende situationer.

Ubehandlet søvnapnø kan være skadeligt for kroppen, da det er en stor belastning for hjerte og blodkar. Det øger risikoen for forhøjet blodtryk. På langt sigt kan det give en øget risiko for hjerneblødning og blodpropper i hjertet. Risikoen for disse komplikationer mindskes ved behandling.

Hvordan behandles søvnapnø?
Speciallægen vurderer om det kan gavne med et operativt indgreb eller om tilstanden bedst behandles med en CPAP-maskine (Continuous Positive Airway Pressure) og kan henvise dig videre til behandling på sygehus.

Se eventuelt mere på Søvnapnøklinikken, Køge Sygehus